4.5.2013

Terveellistä ruokaa, taas / Healthy food, again

Ai että me ollaan koukututtu kokonaiseen broileriin. Tällä reseptillä tulee niin uskomattoman mehevää ja maistuvaa broiskua, että ei voi olla parempaa. 

Kuka sanoi, että kana on kuivaa ja mautonta?

Seuraksi teimme tällä kertaa kasvis-couscousia. 

Onneksi pidän terveellisistä ruoista, kasviksista, kalasta, kanasta... Mitkään valmisruoat ei kiinnosta ollenkaan, ei edes puolivalmiit, yök. En myöskään pidä hampurilaisista, pitsoista tai kebabista. En vaan halua syödä sellaista moskaa, kun voin mielummin tehdä itse paljon maistuvampaa ja terveellisempää ruokaa. 

Mutta tämä broileri. Jamie Oliverhan tämän buumin on aloittanut. Juju koko jutussa on mausteseoksen ujuttaminen nahan alle. Joo, oliiviöljyä, tuoreita tai kuivattuja yrttejä, sitruunaa, valkosipulia... Olemme huomanneet helpoimmaksi tavaksi ensin irroittaa nahka varovasti sormin ja työntää mausteseos lusikalla nahan alle. Teimme myös viiltoja koipiin ja hieroimme masuteöljyä niihin. Lopuksi vielä survot brutaalisti muutaman sitruunalohkon kanan sisuksiin, koko komeus paistipussiin ja uuniin.

Couscous oli erittäin yksinkertainen valmistaa. Couscous sekä pannulla käytetyt kevätsipuli ja tomaatti sekaisin, lisäksi vielä reilusti tuoretta korianteria.

Äärimmäisen terveellistä ja kevyttä.

Kylkeen vielä kuivaa valkoviiniä... 


Siinä vähän realityä. 

Kaikki meni.


I looooove this Jamie´s chicken. Trick is that you put spice mixture under the chickens skin. We made also couscous with tomato, spring onions and coriander. 

Here is reality check, we ate all...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti