14.5.2013

Praha - ravintolat

Me olemme melkoisia kulinaristeja ja haluamme reissuillamme kokeilla paikallista ruokaa. No, niin me tälläkin kertaa teimme. Jos pitää perunasta, lihasta, leivästä ja rasvasta, niin Praha on sinun paikkasi nauttia hyvää ruokaa. Tarjolla oli pääasiassa ankkaa ja porsasta, mutta myös kanaa oli jonkun verran. Tässäpä muutama paikka, joita voimme suositella.

Lokal on melko uusi ravintola vanhan kaupungin alueella. Peritsekkiläistä ruokaa edullisesti. Ravintola oli hallimainen ja aivan täynnä populaa (paljon paikallisia, se on aina hyvä merkki). Palvelu oli erinomaista! En voi kun kehua!Kotleta sijaitsee aivan torin kulmalla. Hinnat olivat hieman korkeammat, kuin laitakaupungilla. Pihvi maksoi n. 12 euroa. Nuorekas paikka, hyvä palvelu ja listalta löytyy niin tsekkiläistä kuin eurooppalaistyylistä ruokaa. 


Sedm konselu sijaitsee juutalaiskorttelissa. Siellä kävimme yhtenä päivänä lounaalla. Hintaa kahdelle aterialle sekä kahdelle oluelle oli n. 10 €. :)

Ja ne kahvilat. Juutalaiskorttelista löysimme aivan huikean kahvilan Cukrarna e lucerny, jossa kävimme kaksi kertaa :) Leivokset maksoivat 30 korunaa eli n. 1,20 €. Nami nami. En IKINÄ syö leivoksia, mutta olin niin lomalla.
Markkinakatu, joka sijaitsee Havelská -kadulla. Siellä on myynnissä hedelmiä, marjoja ja matkamuistoja. Mansikat olivat tosin kalliimpi täällä, kuin muualla.


 Valaska pivnike sijaitsee linnan alueella. Tämä alla oleva kyltti vei meidät kellariin, jossa nautimme ehkä reissun parhaimmat oluet. Täällä emme syöneet, mutta vikuilimme ruokalistaa, joka näytti todella hyvältä. Meidän jälkeemme tuli iso seurue syömään. Voisin kuvitella istuvani tässä kellarissa koko illan ison pöydän ääressä. Miljöö oli hieno, oli taljoja ja viikinkiläistyyliset kalusteet.

Koskenkorva! 


Paikallinen kaverini vei meidät puistojuhliin vappuaattona. Paikalla oli mustalaisbändi, katukeittiöitä ja tietysti olutta.
Yksi meidän lemppari näistä kaikista olivat torin laidalla olevat kojut. Oli grillattua kinkkua, makkaraa, hapankaalia ja vaikka mitä ihanaa. Hinnat olivat (jopa liian) edulliset ja ruoka aivan mielettömän hyvää. Suosittelen kokeilemaan tätäkin. Ja nämä "pullarinkulat", nimesin ne rannerenkaiksi :) Taikina grillattiin tikun ympärillä ja lopuksi pyöriteltiin sokerissa. Yksinkertaista ja hyvää.
Tämän ravintolan nimestä ei ole tietoa. Paikallinen kaverini vei meidät ostoskadun sivukujalla sijaitsevaan kellariravintolaan. Siellä söimme possun potkaa.

Tässä ei todellakaan ole ainoat ravintolat, joissa kävimme. Hintataso oli niin edullinen, että päivässä oli melkein "pakko" syödä kahdesti. Niin kuin kerroin, rasvaa ei säästellä ja tuntuu, että sulattelen vielä kahden viikon jälkeen näitä aterioita. ;)

2 kommenttia: