13.5.2013

Praha - nähtävyydet

Olimme ennen vappua Prahassa lyhyellä viiden päivän lomalla. Kaupungissa on paljon nähtävää, mutta tämä viisi päivää riitti ainakin meille ihan mukavasti. Kävelimme paljon, mutta käytimme myös metroa. Prahan metrokartta onkin todella yksinkertainen. Lensimme Finnairilla, kentältä hyppäsimme bussiin nro. 119 ja olimme kyydissä päätepysäkkiin saakka. Tästä kipitimme metroon ja yhden vaihdon jälkeen olimmekin hotellilla, joka sijaitsi rautatieaseman vieressä. Hotellimme oli Design hotel Prague 987 (nauroin tälle nimelle, ovat varmaan miettineet, että mikä laitetaan hotellin nimeksi. "Laitetaan 123?" "Ei, 987 on parempi."). Todella siisti hotelli, jossa viihdyimme oikein hyvin, myös aamupala kuului huoneen hintaan. Sijainti oli mitä parhain!
 Kun hätä on suurin, soita!

Praha on niin kaunis kaupunki. Toisen maailmansodan pommitukset eivät tuhonneet kaupunkia, joten rakennukset ovat säilyneet ja niitä kunnostetaan koko ajan. Pikkukujat kiemurtelevat korkeiden rakennusten keskellä ja kun alkaa uuvuttamaan, kohdallesi sattuu pubi, kahvila tai ravintola, jonne voit mennä hetkeksi istuskelemaan ja ihmettelemään kaupungin vilinää (kaljalle siis). Kerron myöhemmin ravintoloista, joista muodostui suosikkejamme.

Mutta mikä on "must see" Prahassa?

Itse ehkä nostaisin hienoimmaksi nähtävyydeksi Prahan linnan alueen. Onneksemme olimme juuri silloin käymässä linnan alueella, kun keskustassa oli iso kaasuräjähdys. Olimme räjähdysalueen kulmilla edellisenä päivänä ja tietysti minun turistina piti päästä katsomaan räjähdysaluetta seuraavana päivänä.Täällä helisi, kaveri vaihtoi ikkunoita.

Mutta se linnan alue. Kauniita puutarhoja, upeita rakennuksia ja St. Vitukset katedraali, kaikki nämä ovat näkemisen arvoista.

Myös St. Petrinin kukkula on upea ja voin vain kuvitella miten kaunista siellä on kesäisin. Keväthän oli jo pitkällä, puut kukkivat ja nurmikko oli vihreää, mutta uskon, että kesällä alue on vielä upeampi. Kukkulalle pääsee raitiovaunulla, mutta me otimme kaiken liikunnan kannalta ja kiipesimme kukkulan rinnettä ylös. Kukkulan päällä on Eiffel-tornin kopio, jonne pääsee pienen pääsymaksun maksettuaan. Näkymät ovat huikeat! Tämän kipuamisen jälkeen olimme ansainneet oluet. ;)


Sinne kiipesimme.

 Huikeat oli näkymät.

Juutalaiskortteli oli myös vaikuttava. Museoon sekä hautausmaalle piti ostaa pääsylippu, kuvaamiseen tarvitsi erillisen luvan, joka tietysti maksoi (riistoa mielestäni). Kuvata sai pelkästään hautausmaalla, katedraaleissa kuvaus oli kielletty. Erikoista mielestäni oli se, että edullisimmat ravintolat sijaitsivat juuri tässä kaupunginosassa, mutta sieltä löytyi myös kaikki kalleimmat merkkiliikkeet. Hinnat olivat korkeammat kuin Suomessa. Alue oli myös ränsistyneenpi, kuin muut kaupunginosat.


Kannanottoa.

Dancing house oli myös ihan hauska, mutta eipä siinä mielestäni paljoa näkemistä ollut...No se kello ja silta. Niin, Kaarlen silta oli silta, joka oli täynnä turisteja. Siksi suuntasin sinne aikaisin aamulla, että sain otettua muutaman kuvan ilman ihmisvilinää. Muuten kiersimme sillan kaukaa ja käytimme viereisiä siltoja. Astronominen kello oli myös näkemisen ja kuvaamisen arvoinen.
Kävelimme kaupunkia ristiin rastiin ja tuntui, että näimme riittävästi, vaikka emme kauaa kaupungissa viipyneetkään. Minä kyllä rakastuin kaupungin tunnelmaan ja haluan palata sinne joskus tulevaisuudessa.


2 kommenttia:

 1. Anonyymi23/3/14

  Mahtavia kuvia, varmaan on ollut antoisa reissu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä oli, Prahassa on paljon nähtävää ja koettavaa! Keväällä ei ollut paljon turisteja, joten siellä oli myös mukavan väljää kierrellä ja kävellä ympäri kaupunkia. Kesällä meininki on varmasti aivan toinen ;)

   Poista