12.4.2014

Bremen: Schnoor ja Schlachte


Jatkan vielä jouluisia muisteluitani. Aikaisemmin kerroinkin matkastamme Bremeniin ja tässä vielä pari "kohdetta", joissa suosittelen käymään. Joulumarkkinat ylettyivät aina Weser-joen rantakadulle, Schlachtelle. Markkinoilla oli teemana keskiaika ja tunnelman kyllä saattoi aistia monin tavoin. Markkinoilla tarjoiltiin kojuista keskiaikaista ruokaa, paikalla oli paljon käsityöläisiä myymässä tuotteittaan, oli tulen nielentää sekä musikaalisia esityksiä.
 Toinen näkemisen arvoinen kaupunginosa on Schnoor. Schnoor on ihana pieni, vanhin kaupunginosa, joka on täynnä 1500 ja 1600-luvun rakennuksia. Varsinkin jouluna talot olivat aivan ihastuttavasti valaistu. Schnoorissa on paljon pikku putiikkeja ja kesällä se on varmasti vielä eläväisempi! Putiikeissa oli runsaasti valintaa, oli kauniita paikallisia käsitöitä, peltileluja, sisustuskauppoja... Schnoorissa oli myös useita pubeja, kahviloita ja ravintoloita ja hintataso oli edullisempi, kuin keskustan alueella.  

Suosittelen kävelemään ja kahvittelemaan Schnoorin alueella ainakin yhden päivän ajan ja ihastelemaan sen kauneutta.


 
I keep remembering our Christmas trip to Bremen. Here is couple places which I recommend to visit. Christmas market reached at the Weser River promenade, the Schlacht. There were a theme of the middle ages and the atmosphere really could sense in many ways. The market stands served medieval food, there were lot of artisans selling their products as well musical performances.
Another worth seeing is the Schnoor district. Schnoor is a wonderful little, the oldest neighborhood that is filled with 1500 and 1600 -century buildings. Especially at Christmas time houses were nicely lighted. Schnoor is full of little boutiques and I think that in the summer  it is certainly still more lively! Boutiques had plenty of choices, there were beautiful local crafts, tin toys, home decor shops... There were also a number of pubs, cafes and restaurants and the price was cheaper than the downtown area.

I recommend take a walk and have some coffee at Schnoor area, at least for one day. It´s beautiful place!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti