7.8.2013

Nizza.

Voi että, en tiedä mistä alottaisin kertomaan tästä viinin, ruoan ja auringon kaupungista. Nizza on paikka, jonne haluan uudestaan. Loma oli siis onnistunut ja matkakohde täydellinen. 

Jos halua viettää sekä kaupunki- että rantaloman, niin Ranskan Riviera on tähän mitä mainioin kohde. Itselläni on periaate, että kesällä haluan kohteeseen, mikä täyttää nämä molemmat. Suomen epävakaisen kesän tietäen, haluan varman auringon edes kerran vuodessa. Itse en niinkään nauti rannalla olosta, tälläkin reissulla kävimme parina aamuna aamupalalla Nizzan kivikkoisella rannalla, mutta siihen se sitten jäikin. Rakastan nähdä uutta, ikuistaa, hieman jopa seikkailla. Talvella ja syksyllä taas matkustamme kaupunkilomille Eurooppaan, meitä ei kiehdo kaukolomakohteet ollenkaan.

Olimme Nizzassa 8 päivää, kävimme bussilla Monacossa sekä junalla Antibesissa. Cannes oli myös listalla, mutta kuulimme jo aikaisemmin, että siellä ei ole paljoa nähtävää. Siksi viivasimme Cannesin yli ja nautimme senkin päivän Nizzan tunnelmasta. 

Ruoka oli jokaisessa ravintolassa erittäin hyvää, viinit olivat myös ensiluokkaisia, vaikka usein otimmekin talon viiniä karahvissa. Puna- ja valkoviinin lisäksi nautin roséta ja nimenomaan jääpalan kera. Kerron ravintoloista lisää myöhemmin.

Nizzassa suosittelen tutustumaan ainakin linnan alueeseen, siellä on paljon nähtävää. Löytyy vanhoja hautausmaita, vesiputous sekä huikeat näkymät Nizzan ylle sekä satama-alueelle. Satamassa oli luonnollisesti paljon upeita jahteja, tosin Monacon jahdit veivät näistä voiton. Satamasta kannattaa lähteä keskustaa kohti ns. antiikkikorttelin läpi. Vanhan tavaran liikkeitä löytyy vieri vierekkäin. Löysimme esimerkiksi liikkeen, joka oli ilmeisesti vanha autohalli, koska tavaraa oli ainakin kolmessa kerroksessa. 
Korttelin läpi pääsee Place Garibaldille, jossa kannattaa olla ainakin happy hourin aikaan. Tarkkasilmäinen saattaisi huomata heti, että ikkunanpuitteet ovat maalattu seinään. Me huomattiin se vasta loman loppupuolella. Rannalla on mukava istuskella illan hämärtyessä, etsiä sydämen muotoisia kiviä ja nauttia viiniä muovimukeista. Emme kokeneet missään vaiheessa oloamme turvattomaksi, emme iltaisin rannalla emmekä edes rautatieaseman läheisyydessä, jossa hotellimme sijaitsi. 

Ostosmahdollisuudet ovat huikeat. Alennusmyynnit olivat käynnissä, ihmispaljous oli välillä jopa ahdistava. Avenue Jean Mecedinin varrelta löytyvät suurimmat ostoskeskukset Nice Etoille sekä Galeries Lafayette. Katu päättyy Massenan aukiolle (Place Massena), jossa oli Nizzan jokavuotinen jazz festivaali. Kuulimme ensimmäisenä iltana pätkän John Legendin konserttia. Kun poikkeaa pääkadulta rannalta katsottuna vasemmalle, löytyy paljon merkkiliikkeitä. Viihdyin mm. Guessin liikkeessä sekä Guess Accesories liikkeessä muutaman kerran. Lähtöhinnaltaan monet merkit olivat halvempia, kuin Suomessa. Lähtöhinnoista kun vielä alennettiin 50 - 70 %...
Vanhan kaupungin kaduilla oli kivoja pikkuputiikkeja, taiteilijoiden työtiloja, saippuakauppoja, keittiötarvikkeita, öljyjä, lihakauppoja jne. Ainuttakaan saippuapalaa tai öljypulloa en tuonut Suomeen. Viinejä kyllä tuotiin sekä shampanjaa.


Tunnelma Nizzassa on ystävällinen, palvelu on hyvää ja kertaakaan emme pettyneet ravintoloissa ruoan tai viinin suhteen. Hintataso oli mielestäni melko lähellä Suomen hintoja. Ravintoloissa hinnat oli hieman edullisemmat, kuin Suomessa, kaupassa samaa tasoa. Viinit tosin (yllättäin, heh-heh) olivat edullisempia. Paljon näimme ja koimme, paljon jäi vielä seuraavaan kertaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti