12.8.2013

Antibes.

Tässä taas hieman matkamuisteloita Rivieran reissustamme. Vietimme yhden päivän satamakaupunki Antibesissa, jonne menimme Monacon bussikokemuksen jälkeen junalla. Liput kahdelta hengeltä edestakaisin olivat n. 16 e. Olimme Antibesissa sunnuntaina, liekö tämä ollut syy kaupungin rauhallisuuteen. Antibes on pieni kaupunki, kävelimme ensin vanhalle linnalle ja sieltä palasimme takaisin satamaa ja rantaa pitkin vanhaan kaupunkiin. 
Picassolla oli työhuone Antibesissa 1945-1949, sen yhteyteen on perustettu Picasson museo. Jotenkin pystyisin itsenikin kuvittelemaan Antibesin rannalle siemailemaan roséta ja hakemaan inspiraatiota ympäristöstä. Museossa oli esillä mm. Guernica, olipa hän myös maalannut yhden teoksen suoraan seinään. 
Ihastuin Antibesin rauhallisuuteen ja seesteisyyteen. Kenelläkään ei ollut kiire minnekään. Kaupunki oli täynnä toinen toistaan hienompia pikkukujia, joita reunusti parvekkeet kauniine kukka-asetelmineen. Voisinpa ottaa seuraavan kerran hotellin Antibesista muutamaksi päiväksi. Sieltä on lyhyt matka Nizzaan sekä Cannesiin ja hintataso esimerkiksi ravintoloissa oli edullisempi, kuin Nizzassa. Tulossa vielä vinkkejä Nizzan ravintoloihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti