10.8.2013

Monaco

Jatketaan loman muistelua. No se Monaco. Miten tämän muotoilisin. Jakaakohan Monaco mielipiteitä? Jos ei ole formulafani, pidä hienoista autoista sekä miljoonajahdeista, niin Monaco on yksi kaupunki muiden joukossa. Täyteen rakennettu, sekoitus vanhaa ja uutta, paljon kauniita puutarhoja sekä todella siistiä. 

Menimme Monacoon bussilla, lippu maksoi 1,50 e suuntaansa. Huhut täysistä, kuumista busseista pitivät paikkansa. Istumaan ei päässyt ja kaiken lisäksi bussi hajosi menomatkalla, vielä sopivasti tunnelin kohdalle. Siinä sitten odoteltiin tien varressa uutta bussia ja kuunneltiin, kun samaan bussiin sattuneet suomalaiset vyölaukku-sukkasandaali-aurinkohattu-turistit jurputtivat ja voivottelivat. Uusi bussi tuli melko nopeasti ja pääsimme jatkamaan matkaa.

Ensin lähdimme suunnistamaan kohti Monacon linnaa, matkalla haimme kaupasta lounastarpeita. Positiivinen yllätys oli viinit joita myytiin muovimukeissa, eihän nyt aina tarvitse koko pulloa ostaa...Linna oli hieno, yhdistelmä uutta ja vanhaa. Linnalta lähdimme hiljalleen laskeutumaan formularadalle. Matkalla oli mielettömän kauniita puutarhoja ja rakennuksia. Minä vain huokailin, kuvasin, hukailin ja kuvasin lisää. Merenrannan yläpuolella lentelivät yksityishelikopterit, taisivat rikkaat mennä piipahtamaan Nizzassa tai toisinpäin.Itse en koe olevani formulafani, joten en oikein saanut mitään irti tästä radan kiertämisestä. Miehenikään ei ole tietääkseeni kovinkaan fani, mutta hän nyt ehkä fiilisteli hieman enemmän tätä reittiä, kuin minä. Olihan se hieno nähdä puna-valkoraidoitukset maalattuna kurveissa ja miettiä millainen tunnelma Monacossa on ajojen aikaan. Seuraavan kerran, kun kisat ajetaan Monacossa, osaan ehkä katsoa niitä hieman sillä silmällä... Radan varrella olevien ravintoloiden terassit ovat varmasti haluttuja (ja kalliita) tuolloin.Kävimme myös casinon pihassa, sisälle kun näillä turistiasusteilla ei ollut mitään asiaa. Hieno rakennus, paljon kalliita autoja ja loistoa, loistoa, loistoa... ja muutama muukin turisti.Mietteet Monacosta ja Monte Carlosta. Hienoa, yleellisyys näkyy katukuvassa hienoina autoina ja satamaan parkkeeratuista jahdeista, myös siisteys on suorastaan silmiinpistävää. Hintatasosta en osaa sanoa, kuin mitä kävimme kaupasta hakemassa lounasta. Saman hintaista, kuin Nizzassa. Kävimme myös jäätelöllä satamassa, sekin oli saman hintaista kuin Nizzassa. Sataman terasseilla ei ollut hintoja näkyvillä, joten juomien tai ravintola-aterioiden hinnoista en osaa sanoa. Päivä meni nopeasti kierrellen pientä Monacoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti