15.8.2013

Nizza -ravintoloita

Maassa maan tavalla. Niin mekin ajattelimme, kun matkustimme Ranskaan ensimmäistä kertaa. Ruoan kanssa kuuluu nauttia viiniä, mieluiten roséta jääpalalla ja kun rannikolla ollaan, niin kala näyttelee pääosaa. Me kokeilimme mm. ranskalaista sekä intialaista keittiötä. Söimme huoletta kaikkea, mitä eteemme tuotiin, nautimme täydellisistä viineistä ja juustoista, maistelimme miekkakalaa sekä mullettia (onko redmulletille muuten suomenkielistä vastinetta?). En tiedä enää miltä suomen marketeista saatava "vuohenjuusto" maistuu ranskalaisen jälkeen, en ole uskaltanut kokeilla. 

Ranskassa ruoka on hyvää, maut ovat puhtaita ja turha kikkailu on jätetty pois. Tykkäsin ja tykkään edelleen ranskalaisesta keittiöstä. Saimme paljon inspiraatiota syksyn pataruokia varten ja toin mukanani pussillisen Herbes de Provencea. Ranskalaisessa ruokakulttuurissa näkyi kala, merenelävät, nauta sekä kana, possua ei juurikaan ollut. Myös tuoreita vihanneksia ja salaatteja oli paljon ja niin kuin jo mainitsin, ne juustot... huh.

Tässä muutama ravintola jossa kävimme. Kuvat ovat huonolaatuisia, koska iltaisin en aina jaksanut kantaa järkkäriä mukana, Nokiani sai palvella ruokakuvissa.

Löysimme itsemme useasti Rue Droitelta, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa. Kadun varrella on paljon hyviä ravintoloita.

Tämä pikkuinen bistro oli niin hyvä, että kävimme siinä kahdesti. Lounas maksoi 8,50 €, menut olivat 20 €.


Lounasta ostosten lomassa. Annokset ovat Ranskassa isoja, siis todella isoja...


Vähän välipalaa... naminami. Paras cafe americano oli muuten Mc Donalds´lla. Yleensä kahviloissa sekä aamupaloilla oli cafe lattea sekä cappuccinoa, jonka seuraksi otettiin patonkia hillolla tai croisant. Kyllä teki mieli ruisleipää, kun pääsimme kotiin.


Tässä oli myös yksi lemppari ravintoloistamme, jossa kävimme kahdesti. Jos löytää hyvän, miksi vaihtaa? Täällä maistoin ensimmäistä kertaa elämässäni miekkakalaa, mieheni otti redmullettia. Ei petytty ja varasimme pöydän seuraavalle viikolle. Toisella kerralla olimme uhkarohkeita ja otimme pihvit. Olin lukenut, että ranskalainen medium saattaa olla jopa raaka, mutta kokeilimme onneamme ja emme pettyneet. Hyvää lihaa, täydellinen punaviini ja yksinkertainen salaatti. Eipä sitä ihminen muuta sitten tarvitsekaan.

  Luemme paljon arvosteluita TripAdvisorista. Tämä ravintola löytyi pienen etsimisen jälkeen, koska TripAdvisorissa oli osoite väärin. Tälläkään kertaa emme pettyneet. Tarjoilijana oli vanha rouva, jonka englanti oli todella huonoa. Hän kysyi, että olemmeko lukeneet arvosteluita, koska mieheni tilasi ankkaa. Joo, ollaan me. Tilattiin pullollinen roséta, hän kysyi, tulittehan kävellen? Pääsettehän te pois turvallisesti? Joo, kyllä me päästään. 

Ankka oli Le Demodessa täydellistä, samoin alkupaloiksi otetut friteeratut kurpitsankukat.Tästä ravintolasta minulla ei ole ruokakuvia. Oli hirvittävä nälkä ja ruoka oli niin hyvää, että ei ehditty kuvia ottamaan. Alkupalaksi otimme marinoitua munakoisoa tomaattikastikkeessa. Voi hyvänen aika, elämäni paras alkupala. Pakko kokeilla onnistuisiko itsekin samanlaiseen suoritukseen. Todella hyvää. Pääruoaksi päätimme ottaa pastaa. MInun annoksessani oli nautaa rullattuna. Hyvää oli ja pastassa oli tietnkin täydellinen kypsyys. Omistaja oli vanha mies, joka kävi jokaisen luona puisen taulun kanssa kertomassa menun. Emme oikein tienneet mitä pöytään tulee, mutta tälläkään kertaa emme pettyneet.


Tässä ravintolassa (ehkä pikemminkin kahvia, tarjolla oli mm. lämmintä soccaa) emme syöneet, mutta löysimme itsemme sieltä muutamaan otteeseen happy hourin aikaan. Lasi viiniä tai pieni olut oli 2 e. Mukava palvelu, sijaitsi Place Garibaldilla, josta kerroinkin jo aikaisemmin.


Tässä oli pieni osa Ranskan ravintolakokemuksistamme. Menimme ravintolaan monesti kadulta, "tämä näyttää hyvältä" tai katsoimme vinkkejä TripAdvisorista. Olemme oppineet, että se harvemmin pettää. Yhteenvetona voin sanoa, että Ranskaan pitää mennä syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti