6.3.2014

Save with Jamie.

On taas viikko hujahtanut ohi. Hiihtolomatkin lähenevät täälläpäin Suomea loppuaan. Ensi viikolla on taas aamuisin enemmän ihmisiä liikenteessä, muuten näin työssäkäyvänä tätä lomakautta en huomaakaan. 

Tänä aamuna menin töihin normaalia aikaisemmin. Aamu alkoi harmittavasti laihalla ja puruisella kahvilla, suodatinpussi oli lytyssä ja sekös harmitti. Lähdin töihin 7.15 ja tajusin siinä ajellessani, että täällähän on valoisaa! Laiha kahvi ja monen yön huonosti nukutut unet eivät harmittaneet enää yhtään niin paljon, oikeastaan ei ollenkaan. Tämä lisääntynyt valo tarkoittaa kohdallani lisääntyvää valokuvaamista. En malta odottaa tulevaa kevättä ja sitä valon määrää!

Tänään oli kiva päivä. Kävin nimittäin elämäni ensimmäisessä lehtihaastattelussa. Näyttelystäni sekä hyväntekeväisyyshuutokaupasta tehdään pieni juttu paikallislehteen. Minulle jäi oikein hyvä mieli haastattelusta, tosin kai sitä asioita voisi sanoa toisinkin ja en tiedä onnistuiko minusta otetut kuvat, mutta ihan sama. En jaksa enää ottaa stressiä tällaisista asioista. Niin ja kävin muuten hakemassa yhden taulupohjan, vielä ison sellaisen. Vasta sain näyttelyn taulut valmiiksi, mutta mutta... Olohuoneen seinä huutaa uutta taulua, uutta väriä, jotain keveää ja keväistä, pastellista ehkä. Saa nähdä.

Mutta, olihan minulla yksi kiva reseptikin kerrottavana. Tällä kertaa sovelsimme ihanan pörröpään, sössöttävän Jamien reseptiä. Mieheni katsoi eilen Save with Jamie -sarjaa ja siinä Jamie teki itse currya edellisen päivän naudan paistista. Kaupassa käydessämme heitin ilmaan ajatuksen, että mukaillaan reseptistä oma versio ja käytetään broilerin fileitä. No hyväähän siitä tuli. Huokaisin "Oh my lord!", kun maistoin kastiketta ensimmäistä kertaa. Pidän Jamien tavasta tehdä simppeliä ruokaa, ilman mitään ylimääräistä hifistelyä. Vähän tätä ja vähän tuota on meidän tapa kokata ja siksi Jamielta on kiva soveltaa uusia ideoita. Mutta, tässäpä tulee reseptiä, on muuten helppo ja nopea...

Meillä oli broilerin maustamattomia fileitä, kuutioitiin ne ja kypsennettiin pannulla. Siinä sivussa valmistui riisi. Blenderiin heitimme sipulia (2 pientä), valkosipulia (4 kynttä), tuoretta korianteria (yksi ruukku, jätä vähän koristeluun), tuoretta chiliä (yksi on aika jees), raastettua inkivääriä (n. 2 cm), kurkumaa, currya, savupaprikaa ja sitruunanmehua, pikkuisen lorautettiin öljyäkin. Näistä surautettiin kastike ja lisättiin se porisemaan kypsien broilereiden päälle. Maku pyöristettiin kookosmaidolla sekä lurauksella hunajaa. Suolaa, pippuria ja annettiin porista ehkä sellaiset 15 minuuttia.


Tadaa! Pääsin myös kokeilemaan stanssia, jonka löysin jostain alelaarista. Annoksesta tuli heti juhlavampi ;) Päälle vielä tuoretta korianteria ja makumatka on valmis. Kastike tuntui ensin todella tuliselta, mutta kookosmaito sekä jogurtti pyöristivät maut kivasti. Tähän kävisi lisäksi täysjyvätortillat, joita voisi dippailla kastikkeeseen sekä jogurttiin. Meni kyllä näinkin. Ai että. Tämä käy myös kevyempäänkin ruokavalioon, mekin käytimme kevyttä kookosmaitoa. Maussa ei mielestäni ole mitään eroa tuohon normaalirasvaiseen kookosmaitoon verrattuna, varsinkaan näin kypsennettynä. Suosittelen kokeilemaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti