16.3.2014

Lohipiirakka hieman terveellisemmällä twistillä.


Olen mestari tekemään hävikistä herkkuja. Yritän aina käyttää tähteeksi jääneet ruoat seuraavana päivänä, ellei ruokaa voi pakastaa tai ottaa seuraavana päivänä evääksi. Jääkaapissa oli edelliseltä päivältä jäänyttä keitettyä riisiä ja mietin, mitä siitä voisi tehdä. Pakkasesta löytyi lohta, joka sekin oli jo hetken siellä majaillut, se piti käyttää pois nopeasti. Myös nuupahtanut fenkoli huhuili, että minut voisi käyttää nyt. 

Mietiskelin hetken ja päätin tehdä lohipiirakan.

Pohjan tein ruis- sekä täysjyvävehnäjauhoista, suolasta, vedestä sekä parista ruokalusikallisesta oliiviöljyä. En siis käyttänyt voita tai "valkoisia" jauhoja ollenkaan. Taikinan laitoin lepäämään jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 

Kuullotin purjoa sekä fenkolia hetken pannulla, niin että ne pehmenivät hieman. Lohen sulatin ja käytin sitäkin hetken pannulla. Tämä ei kai olisi välttämätöntä, mutta lohi oli pakastettu ja melko "nesteistä", niin ajattelin kuitenkin käyttää sen pannun kautta. 

Painelin taikinan voideltuun vuokaan, pohjalle laitoin purjot sekä fenkolit, seuraavaksi lisäsin riisin ja päälle paistetun lohen. 

Sekoitin kermaviilin joukkoon kolme kananmunaa, maustoin suolalla, pippurilla, sitruunankuorella ja -mehulla. Laitoin myös piparjuuritahnaa ehkäpä 3 cm? :) Lisäksi laitoin sekaan tuoretta tilliä silputtuna, reilusti.

Päälle vielä juustoa raastettuna. Itseltäni löytyi parmesania, mutta tähän käy mikä tahansa juusto.

Uuniin 200 astetta noin 40 minuuttia.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Pitäisi tehdä useammin piiraita, jotenkin niistä vaan tulee mieleen 90-luku. Tiedättehän, kinkkupiirakka jonka seassa on maissia? Joka illanistujaisten hitti tai ainakin meillä oli.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti