10.3.2014

Diagnoosi pahemman laatuinen matkakuume.


Olen potenut aivan järkyttävää kaukokaipuuta ja en tiedä mikä muu tähän auttaa, kuin lähteä reissuun. Päädyimme kuitenkin panostamaan kesän lomaan ja ajattelimme viipyä perinteisen viikon sijaan vähintään 11 päivää lämpimässä. Kohde on vielä hieman harkinnassa, mutta vaihtoehdot ovat niin kutkuttavia, että en tiedä miten jaksan odottaa kesään saakka. Olen kääntänyt veistä haavassa ja lukenut matkakertomuksia sekä matkustusaiheisia blogeja, tuloksena syviä huokaisuja. 

Keksin kuitenkin pienen lääkkeen tälle "ahdistukselleni".

Rakastan arkkitehtuuria ja vanhoja rakennuksia. Siksipä kävin kävelemässä Googlen avustuksella mm. Helsingissä Kruunuhaassa sekä Ullanlinnassa Huvilakadulla, pyörähdin myös Ranskassa sekä Portugalissa. Ai eikö muka kukaan muu tee tätä? No minä teen ja minua luultavasti pidetään hulluna. Siksi ajattelin, että onhan tämä kotikaupunkini myös omalla tavallaan kaunis, vaikka historia ei täällä ole niin kosketeltavissa. Kävin eräänä harmaana päivänä kävelemässä kotikulmillani ja sain idean, että tämän kevänä aikana käyn kuvaamassa myös muita kauniita ja vanhoja asuinalueita. Jos jonain päivänä muutan pois täältä, niin minulla on sitten jotain mitä muistella. 

Nämä kuvat ovat aivan kotini vierestä. Täällä on vielä muutama puutalokortteli jäljellä, mutta esimerkiksi torin ympärillä olevat vanhat puutalot on purettu vuosia ellei vuosikymmeniä sitten. Tosin muistan lapsena käyneeni jossain vanhassa puutalossa, jossa toimi silloin jokin sekatavarakauppa. Onneksi sentään jotain vanhaa on säilytetty, kuten Kauppahalli, kaupungintalo sekä Kauppakadulla sijaitsevat vanhat kivitalot.

Nyt vaan odottelemaan kevättä, että saan oman projektini käynnistettyä. Odotan tätä oikeasti, lisäksi nämä kauniit puutaloalueet ovat kävelymatkan päässä. Hihii, tulethan kevät pian!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti