18.3.2014

Mitä tänään syötäisiin?


Tuliko nälkä? :) 

Minulla on välillä hieman ongelmallinen suhde ruoan kanssa. Rakastan ruokaa, pidän kokkaamisesta, mutta välillä minulle iskee täysi tyhjiö, mitä sitä kokkailisi ja välillä taas yksinkertaisesti laiskottaa. Yllä on ihan vain muutama näpsäisy tekemistämme ruoista, näitä löytyy kymmenittäin lisää. Onneksi toinen puolisko on innokas kokki ja ruokaohjelmien suurkuluttaja. Kaikki Jamien ja Gordonin jaksot on kahlattu läpi ainakin kahdesti, Nigellaa unohtamatta. Mieheni syö melkeinpä mitä vaan, hänelle ruoan terveellisyydelläkään ei aina ole niin väliä ja tässä meidän kahden välillä on selkeä ero. Minä nautin hyvästä ruoasta ja nautin siitä vielä enemmän, kun tiedän että se on samalla myös terveellistä. Olen hiljalleen yrittänyt iskostaa päähäni ajatuksen, että itse tehty pitsa ei ehkä olekaan niin paha juttu varsinkin, kun pohjan teen täysjyväjauhoista eikä se pastakaan viholliseni ole esimerkiksi pari kertaa kuukaudessa, vaikka kieltämättä olo pastan jälkeen on turpea ja tunkkainen. Onkohan tämä nyt se terve suhde ruokailuun?

Itse voisin elää smoothieilla, salaateilla ja munakkailla, tarkemmin mietittynä niillä pääasiassa elänkin arkipäivät. Viikonloppuna kokkailemme sitten pitkään ja hartaasti kahden ruokalajin illallisia (emme ole jälkiruokaihmisiä). Minulla on myös kausia, jolloin syön yhtä ja samaa, koska se vaan on hyvää. Jumitan samoissa aamupaloissa monta viikkoa ja höyryttelen porkkanakolikoita päivittäin. Välillä syön keittoja, välillä salaatteja. Ehkä tähänkin asiaan kaipaan hieman rennompaa otetta.

Nyt on hieman inspiraatio hakusessa. Pulled porkit, mutit, punajuuret vuohenjuustolla, proteiinikakut, banaaniletut, curryt ja nakkikastikkeet alkavat olemaan niin moneen kertaan tehty, että kaipaisin uusia virikkeitä keittiööni, siis sellaisia RUOKAvirikkeitä ;) Olen tässä miettinyt, että mikä mahtaa olemaan seuraava villitys ruokarintamalla? Mikä lyö keväällä läpi ja kuka julkaisee somessa seuraavan "hyllyt tyhjäksi" reseptin? Pitäisiköhän itse alkaa kehittelemään seuraavaa läpilyöntiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti