24.1.2014

Pastaapastaa...Viikonloppu käynnistyi kuinkas muutenkaan, kuin kokkailemalla yhdessä. Eilen saimme Safkaa 2 postissa ja hyökkäsin sen kimppuun välittömästi. Löysin heti muutaman kivan reseptin, jotka menevät kokeiluun ja mies haluaa ehdottomasti tehdä minulle nakkikastiketta. Minun vastuulle jää kuulemma perunamuussi. 

Tänään kaupassa pyörittelimme ajatusta nakkikastikkeesta, mutta päädyimme ihan muuhun. Tai siis... no, perjantaisin on kiva tehdä jotain vähän spesiaalimpaa. Kaupassa etsimme tomaattipyrettä ja silmiini osui MUTTI. Kyllä. Laskin päässäni yhteen viikonlopun juoksulenkki, some-resepti, pasta, Mutti, Henri Alén... Tehdään siis pastaa! Kaikkea tarvittavaa olikin jo kotona ja jostain syystä basilikakin oli eksynyt valmiiksi ostoskärryihin. Hykertelin tyytyväisenä, tästä ei voi tulla kuin hyvää.

Halusimme hieman ruokaisamman version, joten paistoimme parempaa naudan jauhelihaa pannulla ja valmistimme tomaattikastikkeen erikseen, jonka sitten kippasimme jauhelihan sekaan loppuvaiheessa. Muuntelimme reseptiä hieman, sokerin sijaan laitoimme hunajaa, viinin sijaan balsamicoa ja lisäsimme tuoretta basilikaa.

Kaivoin pakkasesta leipomani patongin puolikkaan, sulatin sitä hieman ja laitoin uuniin grillivastuksen alle. Viipaleista tuli täydellisen rapeita, joita olikin sitten kiva uitella oliiviöljy-balsamico -seoksessa. Leipä oikein hörppäsi öljyä sisuksiinsa.

Mutta se tomaattikastike. En tee enää mitenkään muuten tomaattikastiketta. Se on hyvää, täydellistä. Kyllä Henri on kunkku! Huomenna kiitän Henriä siitä, että askeleeni on kepeä ja jaksan huitasta 10 kilometriä hymyissä suin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti