31.1.2014

Los tortillas!


Oi että, se olisi perjantai! Tämä viikko on tuntunut jotenkin superkiireiseltä. Olen ajellut 23 asteen pakkasessa pitkin pitäjiä, ihastellut siinä samalla auringossa höyryävää jään pintaa ja harmitellut, kun aina on niin kiire, että en ehdi pysähtymään, eikä kamerakaan ollut mukana. Tai en minä tiedä mikä siellä höyrysi, sieltä sillan alta se höyry kuitenkin nousi... :) Minua ei pakkanen haittaa, ainoa asia mikä harmittaa, on juoksemisen haasteellisuus. No, kyllä se keli joskus lauhtuu (viikonloppuna lupasi vähän "lämpimämpää") ja mikäs sen ihanampaa, kuin tuo auringonpaiste, vaikka sitä sisältä ihastelenkin!

Tässäpä muuten oiva perjantai-illan resepti. Tässä viikolla mietin taas sitä ikuisuuskysymystä, "mitä sitä tänään syötäisiin?". Avocadot olivat juuri sopivasti kypsyneet ja guacamolea teki mieli. No, ajattelin tehdä tortilloja, mutta lettusia ei ollut kaapissa. Niitä kun ei meillä ikinä ole varastossa jostain syystä, en muuten tiedä miksi. Itseasiassa tämän testauksen jälkeen ei tule muuten olemaankaan. Pyöräytin siis lettutaikinan itse.

Googletin reseptejä ja niitä tuntuu löytän monta erilaista, itse tein letut Durumvehnäjauhoista, öljystä, suolasta ja vedestä. Täyteeksi valikoitui jääkaapista broileria (aina maustamatonta, itse maustettuna parasta), tomaatti-sipulisalsaa, guacamolea sekä turkkilaista jogurttia häivähdyksellä sitruunaa ja taisin pyöräyttää sekaan himpun pestoa. Pinnalle vielä rucolaa. E-koodeja ei tainnut tulla montakaan... ;)

Lettujen teko oli yllättävän vaivatona, paistinpannun pitää olla todella kuuma. Paiston jälkeen laitettiin letut kahden lautasen väliin, että kestävät pehmeinä. Loput letut heitin pakkaseen. Seuraavaksi ajattelin täyttää ne pulled porkilla...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti