5.8.2014

Postikortteja Portugalista - Lissabon
Voi Lissabon, sinä kaunis kaupunki täynnä kauniita asioita! En voi kuin hymyillä, kun katselen Lissabonin kuvia, se vaan on niin upea! Aluksi hieman hirvitti Lissabonin koko, mutta itseasiassa, ei se nyt kovin iso olekaan. Olimme kävelleet mielenkiintoisimmat kohteet läpi parissa päivässä! Kiipesimme portaita pitkin linnalle, kiertelimme Alfaman katuja, rakastuimme Bairro Alton ravintoloihin ja shoppailimme Baixassa. Lissabonista siis löytyy linnaa, puistoa, vanhaa kaupunkia, arkkitehtuuria, vauhdikkaita ratikkamatkoja, shoppailua, hyvää ruokaa... varmasti siis jokaiselle jotain.

Mikä jäi mieleeni Lissabonista? Kauniit mosaiikkikadut, kaakelit, vanhat raitiovaunut, ystävälliset ihmiset, katusoittajat, hyvä ruoka, edullinen hintataso, erilaiset ja mielenkiintoiset kaupunginosat... Onhan näitä! Ikävä kyllä mieleen jäi myös huumekauppiaat, joita oli varsin runsaasti Lissabonin keskusaukiolla sekä rantabulevardilla. Ei he nyt häiriöksi asti olleet, mutta hieman ärsyttäviä kuitenkin. Muuten koin kaupungin oikein turvalliseksi.

Olimme Lissabonissa viikon, tässä ajassa ehtii mainiosti käymään pari päivän reissua lähikaupunkeihin. Junalla pääsee todella kätevästi liikkumaan, matkustaminen on edullista sekä turvallista, junat ovat myös todella siistejä. Kävimme päiväseltään Sintrassa sekä Cascaissa, näistä kerronkin lisää myöhemmin! 

Nyt kun katselen näitä kuvia, tunnen kuinka kaukokaipuu hiipii selkärankaani pitkin. Kotiuduimme reissusta alle kolme viikkoa sitten ja suunnittelen jo uutta matkaa... Hullun hommaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti