18.8.2014

Twistattu jauhelihakeitto.
Alan hiljalleen siirtyä syysmoodiin, koska keitot ovat vallanneet taas keittiömme. Salaatit olivat helteillä kova sana, kun tuntui, että mikään, ei MIKÄÄN meinannut mennä alas siinä kuumuudessa. Viime viikolla pyörin ympyrää keittiössämme ja mietin, että mitähän ruokaa sitä keksisi. Päädyimme  pitkästä aikaa jauhelihakeittoon! Päätimme kuitenkin tehdä siihen pienen twistin ja niin syntyi ihanan lämmittävä jauhelihakeitto (todella järkevää syödä chiliä, kun ilmassa on painostava ukkonen ja hiostaa jo valmiiksi).

Kuulotimme juurekset ja sipulit kattilassa sillä aikaa, kun jauheliha ruskistui. Juuresten sekaan laitoimme tomaattimurskaa (siis siitä pienestä purkista, onko se nyt sitten pyrettä), mausteita (savupaprikaa, chilirouhetta, pippuria jne...), tuoretta chiliä noin puolikas ja taisin vähän laittaa hunajaa sekä sitruunanmehua. Lopuksi lisäsimme maissia ja pussin pohjallisen pakastejuureksia. Lisättiin ruskistettu jauheliha tämän kaiken joukkoon ja annettiin hetkisen kiehua, ehkäpä 20 minuuttia...? Keitto saa olla paksua. Tarjoile turkkilaisen jogurtin ja tuoreen korianterin kera!

Tästä tuli hyvää ja varmasti toimisi esimerkiksi ihan pataruoan pohjana, jauhelihan tilalle laittaisin karjalanpaistilihoja. Tällaiset kokeilut ovat kivoja, vaikka tuskin tämä nyt mikään uusi idea on. Joskus sitä vain jumahtaa samoihin arkiruokiin, jotka on helppo tehdä ja jotka osaa valmistaa vaikka silmät kiinni. Olen muuten huomannut, että meidän chilin sietokyky on muuttunut hurjasti viime aikoina. Laitetaan chiliä melkeinpä kaikkiin ruokiin... :P Paikallisessa meksikolaisessa ravintolassakin vedellään chilirenkaita kaksin käsin, eikä tunnu missään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti