20.8.2014

Postikortteja Portugalista - Cascais

No niin, lupaan, että tämä on viimeinen reissupostaus... tai en lupaa, koska kuvia 12 päivän lomaltamme kertyi lähemmäs 800, joten niitä saattaa vielä vilahtaa muutama myöhemminkin. Otimme kaksi päivän irtiottoa Lissabonista: toisena päivänä kävimme nauttimassa hyytävän kylmästä Sintrasta, toisena taas matkustimme paahtavan kuumaan Cascaihin. Mutta tämä Cascais. Matkustimme junalla noin 40 minuuttia ihastellen vaihtuvia maisemia sekä turkoosia merta. Toinen tunnettu rantalomakohde Estoril, on matkan varrella ja sieltä pääsee rantabulevardia pitkin kävellen Cascaisiin. Matkalla on useita pieniä rantoja, jonne voi jäädä paistattelemaan ja välillä voit pulahtaa Atlantiin. Menimme kuitenkin junalla suoraan Cascaisiin, koska kuumuus oli melkoinen jo aamupäivällä. Kaupunkia mainostetaan idyllisenä kalastajakylänä ja odotinkin kohtaavani jotain Ranskan Antibesin tapaista. Väärässä olin. Cascais on mielestäni (ikävä kyllä) kärsinyt turismin vaikutuksesta sen verran, että mielikuva idyllisyydestä särkyi melko pian. Mitään vikaa kaupungissa ei ollut, mutta oma vika, kun kuvittelin kaupungin erilaiseksi.

Cascaista löytyy kauniita hiekkarantoja, jotka lepäävät jylhien kallioiden keskellä. Kaupunki itsessään on pieni, todella siisti ja laitettu kauniiksi. Kujilta löytyi kivoja ravintoloita ja terasseja, shoppailumahdollisuuksiakin oli... niin ja myös niitä uimapatjojen myyjiä. Uima-asuisia, kärähtäneitä turisteja paidattomia miehiä käyskenteli kaduilla ja jotenkin koko kaupunki tuntui olevan hälyisä, aivan jotain muuta mitä odotimme. Tämä johtui ehkä kaupungin koosta ja useista lapsiperheistä, jotka olivat tulleet nauttimaan rantalomasta. Maisemat olivat kyllä upeat ja pääsimme näkemään niin kauniin Atlantin.

Jos haluat viettää aikaasi rannalla, kivuta välillä ihmisten ilmoille laiskalle lounaalle ja et niinkään halua lomaltasi muuta aktiviteettia (paitsi golfia!), niin Cascais on mitä mainioin tähän! Varmasti tietylle kohderyhmälle varsin mukava paikka viettää lomaa, uskoisin, että esimerkiksi lapsiperheille tämä olisi varsin vaivaton kohde. Itse kun olen vähän sellainen, että haluan nähdä ja kokea mahdollisimman paljon, en halua vain nauttia rantaelämästä.

Nyt Portugali saa hetkeksi vaieta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti