16.4.2013

Arkinen lohisalaatti

Minun piti mennä tänään kuntosalille, enpäs mennyt. Lähipäiville on luvattu sadetta ja tänään paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta, mittari taisi huidella +14 asteen tietämillä. Lähdin varovasti testailemaan, mitä mieltä jalkani ovat puhdistetuista kaduista. Asfaltti kun ei ole jalkojeni paras ystävä. Hyvin rullasi, tosin sykkeet olivat melko korkealla, johtuen varmaankin eilisestä salitreenistä ja hieman huonosta tankkauksesta ennen juoksua. 10 kilometriä rullailin menemään ja ihan hyvältä tuntui. 

Juoksun jälkeen maistui iltapalaksi lohisalaatti. Tästä salaatista ei hyvistä rasvoista ollut pulaa. Potkua antoi vinegrette, johon laitoin omenaviinietikkaa, sitruunanmehua, Dijon-sinappia, hyvää oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria.

Parsat käytimme kuumalla pannulla papujen kanssa. Tästä lähtien valmistamme parsat aina näin, kypsyys oli juuri eikä melkein täydellinen. Keittämällä niistä tulee helposti ylikypsiä, ei hyvä.

Älkää pelätkö näitä hyviä (eli pehmeitä) rasvoja, ne ovat välttämättömiä, jos haluat laihduttaa. Eikö kuullostakin oudolta? Jos rasvan saanti on vähäistä, se näkyy mm. ihon ja hiusten kunnossa. Itse popsin pähkinöitä ja siemeniä joka päivä hyvällä omalla tunnolla.

Minun tämän päivän neuvo onkin: Go nuts! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti