Nyt kuulkaa tulee ihan mielettömän hyvä resepti. Instagramissa tästä näkyikin pieni vilaus. Tuorevuohenjuusto oli näkemässä parhaimmat päivänsä, joten tällainen säästeliäs kun olen, niin siitähän piti keksiä jotain hyvää ruokaa. Ensin mietin, että täyttäisin broilerinfileet vuohenjuustolla ehkäpä sitruunalla höystettynä. Njääh, en halunnut broileria, sitä tulee syötyä niin paljon. Sitten muistin joskus lukeneeni punajuuripitsasta. Hetken etsittyäni löysin tämän reseptin. Tapani mukaan sovelsin. Kaapeista ei ihan kaikkia aineksia löytynyt, joten tein oman versioni ja en pettynyt.
Pohjan tein ruis- sekä durumvehnäjauhoista. Meillä ei pitsakiveä ole (vielä), niin olenkin ottanut tavaksi käyttää pohjaa hetken ajan uunissa ennen täytteiden laittoa. Tomaattikastikkeen sijaan notkistin tuorevuohenjuuston maidolla (tähän voi käyttää mitä nestettä tahansa), raastoin siihen sitruunankuorta ja rouhaisin pippuria. Punajuuret sekä palsternakka siivutettiin ja käytettiin pannulla erikseen, josta siirsimme ne suoraan pohjalle sen kummemmin valuttelematta. Sekaan vielä punasipulia ja ohuelti pecorino -juustoa. Pitsa uuniin 225-250 asteeseen, noin 10 minuutiksi.
Viikonlopulta meille oli jäänyt tuoretta korianteria, joten teimme peston siitä. Paahdoimme pinjansiemeniä ja murskasimme ne sekä korianteria, suolaa, pippuria, öljyä, valkoista balsamicoa, sitruunan mehua sekä valkosipulia tahnaksi.
Pitsan kun otimme uunista, ripottelimme pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä sekä pestoa. En ole ikinä syönyt kasvispitsaa, enkä enää tiedä miksi. Pitsa oli jollain tapaa hienostunut, ainaisen tomaattikastikkeen sijaan, vuohenjuusto toi kivan vivahteen. Tätähän voisi tehdä vaikka vieraille! Suosittelen, nam!
Here is a great recipe for pizza!
Base is made of rye and whole grain flour. I don´t have pizza oven, so i put base in the oven for a while before i add toppings on it.
And quess what, I didn´t put any tomato sauce!
So here are the secrets:
First soften fresh goat cheese with milk (or any liquid), add some lemon zest and season with salt and pepper. This is the "tomato" sauce. :)
Then fry thinly sliced beetroots and parsnip separately before adding on the base. Do not over cook!
Add some red onion slices and some pecorino cheese. You can use any cheese you want, i had this one in fridge. I baked pizza about 10 minutes, 225-250 °C degrees.
I made also some pesto. You can use any fresh herbs you have, i had coriander. Put toasted pine seeds, fresh coriander, lemon juice, garlic, olive oil, white balsamic vinegar, salt and pepper in mortar and make pesto! So easy!
When pizza is ready, add pesto and some toasted pine seeds on it, yummy!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti