5.5.2014

Kilta-tuolin uudet vaatteet.Muistatteko, kun kerroin "Pienen tarinan Kilta-tuolista." Täältä voit lukea tarinan, kuinka tämä klassikko päätyi meille. Pähkäilin pitkään, minkä värisen tuolista teen ja kuten huomaatte, päädyin lopulta turvalliseen harmaaseen. Arvoin pitkään paksun vaaleanharmaan villakankaan ja tämän välillä. Malttamaton kun olen, niin en millään olisi jaksanut odotella kuukautta, että reilu metrin pätkä saapuu tehtaalta. Kangas oli nimittäin tilausvalikoimaa ja odottelu ei sovi luonteeni kanssa yhteen ei ollenkaan. Olen kyllä tyytyväinen valintaan ja varsinkin siinä vaiheessa ylistin valintaani, kun huomasin miten helppo kangasta on työstää. Suurin työ oli purkamisessa tai oikeastaan niittien "repimisessä" irti. Varsinkin istuinosassa niitit olivat todella tiukasti kiinni. Sisulla ne kuitenkin irroitettiin... istuttiin mieheni kanssa lattialla ja vaihdeltiin välillä sivuleikkureita ja pieniä ruuvimeisseleitä keskenämme ja tuhistiin hiljaa. 


Kun kangas oli irroitettu, purin päällisen osiksi, silitin ne ja otin niistä kaavat uuteen päälliseen. Ilokseni huomasin, että tuolin vaahtomuoviosat olivat moitteettomassa kunnossa. Laitoin kuitenkin istuinosaan kerroksen levyvanua. Pieni vinkki, jonka onneksi itse tajusin ajoissa: purkamisvaiheessa kannattaa numeroida kappaleet, että osaat yhdistää ne oikein. Samalla kannattaa myös vähän katsella, missä järjestyksessä tuolin päällinen on kasattu. 
 
Päällisen kasaamiseen ei mennyt kauaa, mutta sitten alkoi niittien paukuttelu ja kankaan kiristäminen, jälkimmäisessä kannattaa olla joku apuna, että kankaan saa asettumaan kauniisti. Seuraavaksi suurin työ oli käsinompelu. Selkänojan yläreuna on siis koko matkalta ommeltu käsin aina käsinojien alareunaan saakka. Lopuksi kiristelin vielä kankaan hyvin nittien avulla istuimen alle sekä tuolin pohjaan ja ruuvasin jalat kiinni. 
 
Oli kyllä kiva projekti, vaikka muutama tunti tässä menikin. Verhoilijaa minusta ei kyllä tulisi, vaikka tykkäänkin tehdä kaikkea tällaista entisöintiä. Muutaman turnausvammankin sain tuossa niittien repimisen yhteydessä ja laastari pääsi koristamaan peukaloa. Entä tämä värivalinta? Onko tylsä ja mielikuvitukseton?

8 kommenttia:

 1. Moi Noora. Super-vau! We were just thinking and wondering: "How is Noora progressing with that chair?" and then came to visit the blog. OMG it looks absolutely professional! Hyvää työtä!!!
  -David ja Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello you guys! :) Yes, I just got it ready on Sunday and Sami was helping me... Have to admit that it wasn´t a piece of cake project, but there it is now! Thank you for your kind words. I was laughing my ass off when I listened that Twilight zone music :) Yeah this is weird, because I started this project on 1st of May and finished it on Sunday...!!! I made this post like 8 pm on Sunday and...? o.O

   We wish you a pleasant spring time! Stay tuned!

   Poista
 2. And BTW... surreal timing after so many days that we thought to check the blog and you just posted this today! (cue the music... https://www.youtube.com/watch?v=NzlG28B-R8Y) :)

  VastaaPoista
 3. Oot tehnyt valtavan urakan ja hieno lopputulos. Ja tuo kangasvalinta meni sitten ihan nappiin! Minä yritin Ikoinani samaa temppua alcantara(kopio)lla ja sehän ei antanut periksi yhtään!

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli siinä kyllä kieltämättä jonkin verran työtä. Onneksi tuo kangas antoi hieman periksi ja sen takia oli helppo venytellä ja vanutella sitä joka suuntaan :) Alcantara ja nahkakin ovat varmasti todella haastavia materiaaleja verhoilussa...! Nahkaa tosiaan mietin aluksi, mutta päädyin tällaiseen vähän "helpompaan" ratkaisuun, tällainen aloittelija kun olen... :) Mukavaa kevään jatkoa sinulle!

   Poista
 4. Anonyymi16/8/14

  Hei Noora ja kiitos kivasta blogistasi! Kysäisisin vain että millaisella (merkki/malli) niittarilla sait istuinosan niitattua kun omani eivät suostu uppoamaan muoviin? Ei ole ilmeisesti tarpeeksi järeä, joten utelen siksi sinun käyttämääsi laitetta. Kiitos tosi kivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva kuulla, että pidät blogistani... välillä mietin, että lukeekohan kukaan näitä minun löpinöitäni :) Se istuinosa on todella haastava, itse törmäsin samaan ongelmaan! Minä kiristin vahvalla tikkauslangalla kankaan istuinosan päälle. Sen jälkeen niittaaminen olisi ollut helpompaa ja niitit olisi voinut naputella vasaralla tiukemmin, mutta tuo kiristäminen riitti pitämään kankaan siistinä istuimen päällä. Niittejäkin on varmasti erilaisia (ohuempia) ja jollain paineilmanitojalla onnistuisi paremmin? Toivottavasti tästä oli sinulle jotain hyötyä... Onnea "uudesta" Kiltasta! :)

   Poista
  2. Anonyymi18/8/14

   Kiitos todella paljon vinkistä. Kokeilen itsekin tuota lankakiristystä! Katsotaan miten onnistuu. :)

   Poista