6.4.2014

Potatos.





Muistan, kuinka lapsena rakastin uuniperunoiden rapeaa kuorta. En tiedä, miten äitini ne silloin valmisti, ehkäpä foliossa? Itse tein uuniperunat suolapedillä ja hyviä kyllä näistäkin tuli. Tämän helpompaa ruokaa tai oikeastaan lisäkettä ei ole olemassakaan ja en ymmärrä miksi teen näitä niin harvoin. Ehkäpä pitkä kypsymisaika on yksi syy, koska kun minulla on nälkä, muutun hirviöksi. Ruokaa täytyy olla siis välittömästi ja niin... uuniperuna ei ehkä ole se sopivin vaihtoehto silloin. Mutta tehkää ihmiset ihmeessä uuniperunoita! En halua kuulla mitään marmatusta tärkkelyksestä tai hiilareista, peruna on hyvää ja niin kauan, kun en saa siitä mitään ikäviä oireita, se on myös terveellistä. Täytteillä voit rikastuttaa annostasi, jos pelkkä peruna voilla ei oikein maistu. Pitäisikin kehitellä jokin omaleimainen täyte. TUlen palaamaan siis vielä tulevaisuudessa perunoiden pariin.

Voi, kun nyt saisin rouskutella tuota rapeaa kuorta. Onko jollain hyvää ohjetta, jolla tuon kuoren saa oikein ekstra rapeaksi? Siis sellaiseksi, että sisus on suorastaan vetäytyny irti tuosta kuoresta...?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti