Tässäpä yksi toimiva resepti vaikkapa viikonlopun alkuruoaksi. Tätä voisi kyllä syödä ihan pääruokanakin, mikäli pitää punajuuren ja vuohenjuuston toimivasta liitosta.
Kypsennä punajuuria kuorineen uunissa, folion sisällä, noin tunnin verran, asteita saa olla n. 175. Siivuta punajuuret esimerkiksi mandoliinilla oikein ohueksi viipaleeksi ja asettele lautaselle, niin että viipaleet eivät mene paljon päällekkäin. Pyöräytä pinnalle pippuria ja suolaa sekä oliiviöljyä (lisäksi voi vielä laittaa tummaa balsamicoa ja/tai hunajaa). Vuohenjuustosta käytän tuorejuustoversiota. Sitä myydään pienissä paketeissa, tässä versiossa ei ole kuorta ollenkaan ja maku on hieman pehmeämpi. Notkista vuohenjuusto esimerkiki (kevyt)kermalla tai maidolla, raasta sekaan yhden sitruunan kuori sekä rouhaise mustapippuria muutama kierros. Itse pursotin juustosta pienet keot lautasen reunoille. Kruunaa koko komeus paahdetuilla pinjansiemenillä sekä rucolalla. Kylkeen vielä hyvää punaviiniä ja nautinto on taattu.
Ainakin meidän pöytäseurue hiljeni täysin, kun tätä oli alkupalaksi...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti