6.6.2014

Coleslaw.



Olen aikamoinen kausisyöjä. Syön kauden ruokia kyllästymiseen asti ja sitten siirryn seuraavaan kauden tuotteeseen. Keväällä syön parsaa, paljon. Nyt on menossa varhaiskaalikausi, kohta alkaa mansikkakausi ja syksyllä taas siirryn juureksiin. Varhaiskaalista tulee huippua wokkia, mutta toinen mitä teen tällä hetkellä viikottain on salaatti. Viime viikolla nauroin itsekseni, kun kasasin lounasta jääkaapin tarjonnasta. Sain riivittyä kasaan porkkanaa, kaalia ja tuoretta ananasta, kunnon kouluruokaa siis ;) Mielessäni matkasin kultaiselle yhdeksänkymmentäluvulle. No, tämä resepti on kyllä hieman maukkaampi ja sopii taas sen grilliruoan seuralaiseksi. Omena tuo kivaa raikkautta ja vaihtelua salaattiin. Jogurtin sijasta voi käyttää esimerkiksi kermaviiliä.

Tuo liha, joka kuvissa näkyy on ylikypsää porsaan kassleria, joka on muhinut uunissa kolmisen tuntia. Liha on jäähdytetty ja leikattu pihveiksi, joita valellaan itsetehdyllä bbq-kastikkeella grillauksen ajan. Grillasimme myös maalaisleipää, jonka päälle laitoimme tomaattisalsaa. Tuosta salsasta on tullut meidän perheen uusi hitti ja viimeksi söimme sitä lohen kaverina. Kivan uuden twistin salsaan saa vaihtelemalla yrttejä. Tässä käytimme korianteria ja voisin lisätä salsaan myös avocadoa! Aika hyvä yhdistelmä, reilulla sitruunalla tietysti. Tällaista arkiruokaa tällä kertaa. :) Oikein mukavaa ja helteistä viikonloppua! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti