30.5.2014

Grilliherkkuja...

Onni on oma grilli. Grillaamalla voi valmistaa myös terveellisempää ruokaa, eikä aina sitä makkaraa (yök). Me usein marinoimme broilerin itse esimerkiksi maustamattomassa jogurtissa, johon sekoitamme mausteita, valkosipulia, korianteria jne. Fileet kolmeen osaan ja grilliin ja rasvaton sekä terveellinen ruoka on valmis todella nopeasti. Tällä kertaa teimme maalaissalaatin, johon kyllä lisäsimme (ei niin terveellisiä) rapeita pekoninpaloja. En tiedä miten muut pekonin valmistaa, mutta minä laitan palat/siivut kylmälle, kuivalle pannulle ja laitan levyn vasta sitten päälle. Näin pekonista sulaa rasva ja vielä kun ne laittaa valmiina hetkeksi talouspaperille, loputkin rasvat imeytyvät pois ja pekonista tulee rapsakkaa. Krutongit teimme myös itse, meiltä kun ei kaapista löydy mitään valmista, ei edes puolivalmista. Tämä on täyttävä, nopea ja terveellinen salaatti, terveellisemmän saa, kun jättää tuon pekonin pois ;) Toivottavasti viikonloppuna on kivat grillauskelit, ei anneta tuon vesisateen masentaa! Toivottelen siis aurinkoista viikonloppua ja niin, onnea kaikille valmistumista juhliville!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti