15.9.2014

Pintaa, pintaa... Keittiön minimakeover.

Niin kun kerroin aikaisemmin, päivitimme hieman keittiömme (ja itseasiassa koko kerroksen) sävymaailmaa. Keittiössä kaikki seinät olivat tapetoitu, muuri oli beigen sävyinen ja hellan takana valkoista mosaiikkilaattaa. Näistä muutoksen kohteiksi pääsivät tapetoidut seinät sekä muuri.

Hetken mietittyämme, päädyimme maalaamaan muurin vaaleanharmaaksi, kolme seinää maalasimme valkoiseksi ja tapetoimme yhden seinän. Ajattelimme ensin repiä vanhat tapetit pois ja tasoittaa sekä maalata seinät. Muutaman keskustelun jälkeen päädyimme kuitenkin kokeilemaan tapetin päälle maalaamista. Moni ei tätä suositellut, mutta yllätykseksemme lopputulos on erittäin siisti!

Seiniin päätyi kolme kerrosta Tikkurilan Harmony -maalia, sävyssä Paperi. Otin sävyn tapetin pohjasävyn mukaan, mutta harmikseni sävy näytti alkuun hieman liian vaalealta. Nyt kun tapetti on paikallaan, sävy onkin juuri oikea. Muuri itsessään ei juurikaan lämpene, joten sama Harmony-maali kävi myös siihen. Sävyksi valikoitui Valamo, joka osoittautuikin "täydelliseksi harmaaksi".

Entäs se tapetti? Instagramissa annoinkin hieman vinkkiä tapetin suhteen: no se mielikuvitukseton Woods. 

Vaikka tätä kuosia on näkynyt joka puolella, en ole vieläkään kyllästynyt siihen. Halusin myös tapetin, joka on talon hengen "arvoinen" eli 50-luvulla suunniteltu. Tapetti näkyy ensimmäisenä eteisestämme, joten tämä seikka vaikutti myös lopulliseen valintaani.

Aamuisin tassutelen alakertaan villasukissani, napsautan aamukahvit tulille, aukaisen sälekaihtimet ja huokaisen, miten kaunis keittiö meillä on. Eikö se kerro siitä, että valintamme ovat varsin onnistuneet...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti