20.3.2014

Parsakausi korkattu!


Kuten otsikko kertoo, nyt sitä saa! Hyvää parsaa! Ei niitä rimpuloita, puisevia varsia vaan meheviä, täydellisen vihreitä yksilöitä. Olemme molemmat suuria parsan ystäviä ja keväisin parsaa kuluu viikottain, mielellään useampana päivänä viikossa. Joskus teemme hollandaisen, mutta tänä aurinkoisena sunnuntaina halusimme jotain muuta. 


Mietimme pitkään, mitä kyhäisimme kokoon tällä kertaa. Meiltä löytyi aineksia vaikka mihin, mutta päädyimme yksinkertaiseen, mutta ehkä hieman hienostuneempaan sunnuntaidinneriin. Olemme löytäneet viime aikoina vaalean kalan lohen rinnalle. En ymmärrä, miksi emme ole aikaisemmin tajunneet, miten hienon makuisia kaloja esimerkiksi kuha sekä siika ovat. Olemmekin hakeneet Kauppahallista näitä hienoja, Kallavedestä pyydystettyjä kaloja kerralla hieman enemmän ja pakastaneet ylijääneet fileet. Kala näköjään toimii pakastettunakin erittäin hyvin, kunhan vaan antaa sen sulaa rauhassa ennen paistamista. Tällä kertaa lautaselle päätyi siis siikaa paistettuna (runsaassa :P) voissa. Siian kanssa tarjoilimme myskikurpitsanoppia sekä grillattua parsaa persiljavoin kera. 




Tässä annoksessa maistui kevät! Joko siellä on parsakausi korkattu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti