14.6.2013

Sokeriton ja rasvaton mansikka-raparperipiirakka.... What?!?!

Pieni hiljaiselo tekee hyvää, nyt on taas uutta intoa kirjoitella. Olen pyrkinyt stressitömään elämään (ahahahaa) ja en halua ottaa tästä blogistakaan stressiä. Loma tosin lähestyy, joten voi olla, että hiljenen myös silloin hetkeksi. Elämä on tällä hetkellä mukavan kiireistä. Kameraan ja puhelimeen on tallentunut ihania muistoja. Helteet hellivät hetken ja energiaa riitti vaikka toisille jakaa. Nyt ovat asiat sään suhteen hieman muuttuneet *tuijottaa sateista maisemaa*, mutta ei anneta sen lannistaa. 

Minähän tunnetusti rakastan kaikkea terveellistä. Tästä kertoo mm. se, että illanistujaisiin ystäväni toi minulle Hello Kitty -riisikakkuja, koska minä en kuulemma syö mitään epäterveellistä... No joo. Voisin syödä kourakaupalla pähkinöitä, rusinoita ja muita ihania kuivattuja hedelmiä. Rakastan myös irtokarkkeja, varsinkin mustia autoja, joita on Lauantai-pussissa. Ihminen minäkin olen.

Pyöräytin ns. terveellisen piirakan. Sovelsin ohjetta, jonka löysin aivan ihanasta THE GOOD MORNING -blogista. Korvasin ohjeessa olevan vaniljaproteiinijauheen mansikan makuisella ja vaihdoin omenat mansikoihin ja raparperiin. Vaahdotin myös valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Mieheni suhtautuu hieman epäilevästi kokkailuihini, mutta koin henkisen riemuvoiton, kun ensimmäisen lusikallisen jälkeen kuului "Tää on hyvää!". En tiedä vaikuttiko asiaan piirakan päälle pursotettu kermavaahto... ;) Minä söin omani ilman kermavaahtoa ja tykkäsin. Keksin heti monta variaatiota piiraasta, täytyykin käydä ostamassa lisää erimakuisia proteiinijauheita LEIPOMISTA varten.

Näin tämä terveellinen kesä taas etenee! Viikonloppuna onkin tiedossa taas menoa ja meininkiä mm. näissä merkeissä. Toivottavasti sade hellittää.

Niin ja piirakan alkuperäiseen ohjeeseen pääset tästä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti