22.4.2013

Liikkujan aamupala / Breakfast for healthy way

Tämän aamupalan takia kannattaa herätä aamuisin:

n. 1 dl tattarihiutaleita
n. 1/2 dl Fast pudding-jauhetta
(itse käytän valkosuklaan makuista, tuplasuklaata olen myös kokeillut)
Chia-siemeniä
Pellavan siemeniä
sopivasti suolaa

Nämä sekaisin veden kanssa ja mikroon. Mikrotan noin kaksi minuuttia ja sekoitan välillä. Puuro on niin hyvää ja tekstuuriltaan pehmeää. Samalla saan tarvittavat proteiinit. Päälle pilkon usein myös päärynää tai omenaa, tuo sopivasti raikkautta. Myös jäiset mustikat sopivat kivasti.



En ole aina ollut aamupalan ystävä, en todellakaan! Ennen kumosin kahvia ämpäreittäin (no en ihan, mutta melkein) ja söin aamupäivällä ehkä omenan. Sillä kituuttelin lounaaseen asti. Nykyään aamupala kuuluu jokaiseen arkiaamuun, viikonloppuisin en ole tästä asiasta niin tarkka. En edelleenkään sotke mielelläni raejuustoa puuroon, vaikka pidänkin siitä. En myöskään pidä aspartaamilla makeutetuista mehukeitoista. Vatsani sanoo sillä sekunnilla sopimuksen irti. Mielummin aloitan päiväni vähän "pehmeämmin", en halua pakottaa itseäni syömään jotain vain sen takia, koska "tämä on ainoa oikea tapa laihduttaa, koska tämä pitää nälkää, koska näin lihakset kasvavat, koska dieetti sanoo näin, koska näin rasva palaa..."


Jotenkin tuo puuro-raejuusto-mehukeitto yhdistelmä on mielestäni ahdasmielinen ja kaavamainen. En minä ainakaan haluaisi syödä joka aamu samalla tavalla. Olen antanut itselleni luvan irroitella aamuisin, saatan pyöräyttää smoothien tai tehdä edellisenä iltana tuorepuuron jääkaappiin tekeytymään. Viikonloppuisin teen aamutreenin jälkeen proteiinilettuja. Miksi aloittaa päivä tylsästi ja kaavamaisesti, kun tarjolla on niin paljon vaihtoehtoja?

kuvat

Here is nice breakfast tip. I eat this almost every morning.

You need buckwheat, protein powder, chia seeds, flax seeds and salt.
Pour water and ingredients to plate and put it in microwave two minutes. 

Porrige is so smooth! I also put some pear on it, so good and healthy.

It takes three or four hours until i´m hungry again.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti